23 Dec.

Ja nu har snön äntligen kommit till hundarnas stor glädje. Vi har stängslat in gården så de kan vara ute och busa själv 🙂 Synd bara att stängslet hade den inverkan på hundarna att de vaktar tomten mera, eller jag ska säga att det är Jakita som skäller och vaktar gården och Kellie bara hakar på. Vi funderar skarpt på ett antiskall för att få bort ofoget när vi nu har försökt själva så gott det går. I Lycksele utan stängsel så hade vi inte detta problem så jag förmodar att det är just stängslet som gör det.

Innan snön kom så hann vi med två brukspår. Jag har märkt mer på lilla damen att hon vindar till pinnarna ! Hon missar sällan en pinne men hon spårar inte riktigt fram till den heller utan upp med nosen far hon. Hmm jag fick tips om att försöka gräva ned pinnarna mera så att hon ej kan gå i vind och jag ska göra det till våren när det blir mer spår.

Lydnadsträningen blir lite sporadiskt nu och det är så kul att se hur taggad hon är nu när vi inte träna lika ofta ! Mera mera lyser det ur ögonen på henne 🙂

Vi ska försöka lägga ned tid på att få till framförgåendet så vi kan starta i appellen till våren samt så ska vi start i Lydnadstvåan ! Vi ska börja åka till vännäs ridhus här efter jul och träna och det tror jag kan vara väldigt nyttigt ställe att träna på ! Hästskit och hästlukt är ju så intressant tycker Kellie.

Igår bakades det polkagrisar här till hundarnas stora glädje , vi hade tre hundar i köket som bara väntade på att det skulle råka ramla ned en bit polkagris och det gjorde det titt som tätt 😀

God Jul på er alla vänner !