6 Juli

Hemma efter en underbar helg med trevligt sällskap och god mat. Detta år var vädret underbart också ! Vi har hunnit med en del lydnadsträning och jakträning. Platsliggning med väldigt mycket störning i form av hästar och andra hundar. Jag testade att gömma mig också och det fungerade super.

Mellan aktiviteterna passade vi på att gå ned till vattnet och bada hundarna och mysa i solen.

Sedan hade vi lite jakträning. Kellie blev så taggad att jag tänkte att vi kunde testa med en fågel på land, men nej den tog hon inte. Vi måste verkligen träna på detta och jag fick en del tips så jag hoppas vi ska lösa det. Testade fågel i vatten och det var däremot inga problem. Men jag klantade till det när kellie skulle iväg så hon drog med sig kopplet ut i vattnet. Hur ska vi få upp detta tänkte jag ? Men efter att kellie kommit in med fågeln så for hon ut och hämtade kopplet också så vi slapp gå hem koppelösasmiley

På Söndagen skulle vi kora Årets Attigårdare och överraskande nog placerade sig Jakita och Henrik högt upp. Han som inte änns hade tänkt ställa upp smiley

Det var diverse olika stationer där man kunde få en del pluspoäng om man gjorde något kul och på inkallningen klappade henrik sig på bröstet när jakita kommer i full fart så hon hoppar upp i famn på honom. Pluspoäng ! Till och med apporteringen gick bra för honom även fast älghundar kanske inte är kända för att vara apporteringsvilligasmiley

Det var en väldigt trevlig helg med andra ord !

Hela gänget samlad.