23 Juni

Midsommar spenderades i stugan, tanken var att det skulle bli en lugn och skön midsommar men ack vad vi bedrog oss. På självaste midsommarafton var jag och Kellie ute på en löprunda på en enslig gammal väg(vägen är ej i bruk längre) När vi kommer till en nedförsbacke så skymtar jag något vitt på vägen och när vi var ca 4 meter ifrån så reser sig en ren upp. Jaha här ska jagas tänker Kellie, jag lyckas kalla in henne men lika fort som hon kommer tillbaka så for hon igen. Det blev en korsning så jag stannade och väntade på kellie och efter några minuter kommer hon tillbaka med vitt skum över halva kroppen. Ja hon fick sig en ordentlig motionstur.

Henrik var samtidigt på promenad med Jakita ( i Koppel!) så hon kände ju också av renen men vi gick efter det tillbaka till stugan. Tänkte nog inte oss riktigt för när vi släppte loss jakita vid stugan men hon brukar ju inte sticka iväg. Tog bara en liten stund så var Jakita försvunnen. Henrik gick och letade och hörde då skallen, jaha hon hade hittat renen så det var inget vi kunde göra åt saken utan vi kunde bara vänta. I 22 timmar var Hunden borta !! och vi har fått vara utom oss av oro men tillslut så kom hon hem igen ! Nu får hon inte vara lös i stugan längre !

Jag och Kellie har ikväll varit på brukshundsklubben, vi tränade platsliggning och ettans moment. Det gick bra, nu får vi bara hoppas det går lika bra på tävlingen som närmar sig. Gulp…Vi får hoppas att mina nerver inte ställer till det för Kellie kan alla moment.