29 april

Igår var vi en sväng till Umeå igen, passade på att hälsa på Kicki med sina två attigårdare, Ira och Lizzie. Det var mycket trevligt !

Vi har gjort vårat första spår också och man kan ana lite ring rostighet.smiley Kellie verkar dessutom ha tendensen att bli hetare och hetare när vi spårar och det är inge vidare för när hon blir för het verkar hon tappa spåret. Från början gick spåret hyffsat men när jag senare hade dragit det där det var blött och någon enstaka snöhög så tappade hon det direkt och lyckades inte hitta tillbaka till det. . Jag blev lite konfunderad där, förstår inte varför hon inte kände någon lukt. Plocka upp apportpinnare är något vi också måste träna mycket mera på, hon är så inkörd i viltspår så hon förstår inte riktigt syftet med att plocka upp några löjliga pinnarsmiley

Kellie är överlycklig över att snön håller på att fösvinna, hon rejsar runt som en galning i skogen. Vi bor väldigt nära Umeå älven så vi får många chanser att träna på våran inkallning i och med att det är många många fåglar där. Förra veckan misslyckades vi en gång och hon sprang efter några svanar men efter det så peppar peppar har hon varit förvånansvärt lydig och lyssnat på mig.smiley